Υλικά:
- 2 φλ τσαγιού χυμό ντομάτας
- 1/2 φλ τσαγιού Μαυροδάφνη Πατρών
- 2 κουτ σούπας μελάσα “Φύτρο”
- 2 κουτ σούπας σάλτσα σόγιας
- 3 σκ σκόρδο λιωμένο
- 4 φέτες καπνιστό μπέϊκον
- 1 κουτ σούπας τριμμένη πιπερόριζα (ginger)
Εκτέλεση:
- Σε μια κατσαρόλα αναμιγνύουμε όλα τα υλικά και ψήνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία για λίγα λεπτά έως ότου δέσουν
- Αφήνουμε τη σάλτσα να κρυώσει. Περιχύνουμε το ψητό κατσαρόλας με τη σάλτσα πριν σερβίρουμε. Διατηρούμε την υπόλοιπη σάλτσα σε σαλτσιέρα στο τραπέζι για extra σερβίρισμα
[συνταγή: πηγή / φωτό (εναλλακτική Συνταγή) πηγή]