Ψητά κολοκυθάκια στο γκριλ
Τα κολοκυθάκια είναι ένα πολύ γευστικό λαχανικό. Υπάρχουν πολλοί τρόποι μαγειρέματος αλλά ροδοψημένα στη σχάρα —με σκόρδο, ρίγανη, λεμόνι γίνονται μια vegetarian Α΄τάξεως συνταγή και κυρίως εύκολη. Δεν χρειάζεται παρά μια τεχνκή στο ψήσιμο μετά βέβαια από τα πολύ καλής ποιότητας κολοκυθάκια
Υλικά: Κολοκυθάκια, σκόρδο, ρίγανη, λεμόνια, κάρι (curry powder). Αγοράζουμε κολοκυθάκια μεγέθους μεσαίου προς μεγάλο. Τα κόβουμε προσεκτικά να ‘ναι ομοιόμορφα κατά μήκος.
Μαρινάδα: Ετοιμάζουμε μια μαρινάδα με το λάδι, λεμόνι, σκόρδο σε σκόνη, το κάρι. Αν θέλουμε βάζουμε στη μαρινάδα λίγο καλής ποιότητας βούτυρο για έξτρα γεύση, ανακατεύοντας πολύ καλά Τοποθετούμε τα κολοκυθάκια ένα ένα στη μαρινάδα και από τις δύο πλευρές. Στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Ψήσιμο: Ψήνουμε στο ειδικό για ψητά σχάρας τηγάνι, ή στο γκριλ του προθερμασμένου φούρνου και από τις δύο πλευρές, σε μεσαία προς δυνατή φωτιά. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία, ψήνοντας λίγο ακόμη και προσθέτοντας στο τέλος την ψιλοτριμμένη ρίγανη.
Γαρνίρισμα: Τοποθετούμε σε μακρόστενη πιατέλα. Γαρνίρουμε με λεπτές φέτες λεμονιού αφού τα ραντίσουμε ελαφρώς με την υπόλοιπη μαρινάδα.
Συνταγή – Φωτο (αρχική) από epicurious.com
Bon Appétit!