Φθινόπωρο στο πάρκο

στις

Πολλές Αμερικανικές και όχι μόνο, ταινίες είχαν πλάνα με το πάρκο που βρίσκεται στα πόδια της αριστοκρατικής συνοικίας Μανχάταν της Νέας Υόρκης. Συνήθως οι πρωταγωνιστές κάθονται σε κάποιο παγκάκι, μέσα σε βλάστηση με αλέες που οδηγούν σε παρτέρια, ανάμεσα σ’ αυτά τα μικρά ξέφωτα ανεμελιάς και ξεκούρασης της μεγαλούπολης.

Το Σέντραλ Παρκ στις ταινίες

Άλλοτε πάλι το πάρκο απλώνεται σαν θέα από τα τζάμια κάποιου πολυτελούς διαμερίσματος εντυπωσιακό σε έκταση και βλάστηση. Ποιο είναι λοιπόν αυτό το διάσημο πάρκο ονομαζόμενο Central Park (Κεντρικό Πάρκο); ποιος ξέρει; Ίσως κάποτε βρεθείς να περπατάς στα δρομάκια αυτού του ονομαστού πάρκου, που βρίσκεται στην καρδιά της Νέας Υόρκης δίπλα στο Manhattan, που μαζί με τον ποταμό Hudson προσδιορίζει το ύφος της πόλης – κάτι σαν σήμα κατατεθέν μαζί με το “Άγαλμα της Ελευθερίας” στο λιμάνι.

Το φθινόπωρο, στη Νέα Υόρκη είναι μια αναζωογονητική εποχή γεμάτη ενέργεια και αξιοθέατα. Σίγουρα θα απολαύσει κανείς τον υπέροχο φθινοπωρινό ήλιο, θα βγάλει φωτογραφίες για τις πιο όμορφες αναμνήσεις μέσα στα προσφερόμενα αξιοθέατα του

Σέντραλ Παρκ που είναι τα εξής:
  • Ο θαυμάσιος καιρός ενθαρρύνει χίλιες δραστηριότητες όπως γιόγκα, πικνίκ και αθλοπαιδιές όπως τρέξιμο, ποδηλασία καθώς και ήσυχες βόλτες στο πολύχρωμο από τα φθινοπωρινά φυλλώματα Σέντραλ Παρκ (Central Park).
  • Το φθινόπωρο η λίμνη (pond) του πάρκου μεταμορφώνεται σε ένα καταπληκτικό σκηνικό της τέχνης της φύσης καθώς τα δένδρα που τη περιβάλλουν γίνονται ένα δονούμενο σύννεφο από πορτοκαλιές, κόκκινες, χρυσές ανταύγειες καθώς αντανακλούν στα νερά τα περήφανα φυλλώματα τους δημιουργώντας ένα εμβληματικό φθινοπωρινό τοπίο.
  • Το φυσικό λιβάδι (meadow) στο Σέντραλ Παρκ μεταμορφώνεται σε ένα θαυμαστό φθινοπωρινό τοπίο με άγρια λουλούδια και ψηλά χορτάρια. Το τοπίο αποδεικνύει την ομορφιά της εποχής δημιουργώντας μια ήσυχη ανάπαυλα με αναπαυτικά σημεία και μαγευτική θέα.
  • Οι εμβληματικές δενδροστοιχίες με τις φτελιές (Elms) δημιουργούν έναν χρυσό θόλο μιας μαγικής αλέας που οι περιπατητές θαυμάζουν διασχίζοντας τη δενδροστοιχία με προορισμό το Εμπορικό Κέντρο (Mall). Πολλές γαμήλιες φωτογραφίες βγήκαν σ’ αυτό το περίοπτο σκηνικό.
  • Το φθινόπωρο η βεράντα Μπεθέσντα (Bethesda Terrace) γίνεται ελκυστική με τη μεγάλη της σκάλα με τις συστάδες από τα φθινοπωρινά φύλλα που αντανακλώνται στην εμβληματική κρήνη. Ο συνδυασμός της αρχιτεκτονικής με τη φύση, την κάνει ένα εξαιρετικό σκηνικό για φωτογραφίες – που σίγουρα κάποιες θα έχουν ήδη βραβευθεί.
  • Η λίμνη είναι ένα ειρηνικό, γραφικό σημείο όπου αντανακλώνται στα νερά της οι λάμψεις των χρωμάτων του φθινοπώρου. Προσφέρεται σαν μια ήρεμη απόδραση από το βουητό της πόλης, τέλεια για βαρκάδα ή περιπάτους ανάμεσα στα γεμάτα φύλλα κλαδιά των δένδρων που γέρνουν στις όχθες της. Η θέα της βραχώδους κορυφής του Χέρνσεντ (Hernshead) στη δυτική πλευρά της λίμνης, προβάλει εντυπωσιακή μέσα από το κάδρο της βλάστησης του φθινόπωρου.
  • Με θαυμαστή λεπτομέρεια φτιαγμένος, ο κήπος Σαίξπηρ (Shakespeare Garden) – με χιόνι σκεπασμένος νωρίς τον Δεκέμβριο, το φθινόπωρο γεμίζει με πλούσιες δέσμες χρωμάτων. Ο αέρας φορτωμένος με τις γήινες μυρωδιές των πεσμένων φύλλων, ο κήπος προσκαλεί τους επισκέπτες να γυρίσουν σε όλα του τα δρομάκια.
  • Το φθινοπωρινό φύλλωμα προσφέρει ένα θαυμάσιο υπόβαθρο στους καταρράκτες στην άκρη του Βόρειου Δάσους (North Wood) μια σκηνή που συναρπάζει – όσο και ηρεμεί βυθίζοντας τους επισκέπτες στους ήχους από το τρεχούμενο νερό, των φύλλων που απαλά λικνίζονται στο απαλό αεράκι, κάνοντας τους να αναρωτιούνται …αν βρίσκονται ακόμη στο Μανχάταν!
  • Ο κήπος του Ωδείου (Conservatory Garden), ένας ήσυχος βοτανικός παράδεισος. Το φθινόπωρο φουντώνει με τις λαμπερές συστάδες από μανόλιες, χρυσάνθεμα, γυαλιστερά φυλλώματα, κι ανάμεσα τους τα ανθισμένα παρτέρια – μια ήσυχη απόδραση μέσα στα ηχηρώς δονούμενα χρώματα του φθινόπωρου.
Αρχική δημοσίευση από centralpark.com