Υλικά
1 κιλό μήλα στάρκιν
500 γρ. φαρίνα ΜΑΝΝΑ ΑΦΟΙ ΚΕΡΑΜΑΡΗ
250 γραμ. καστανή ζάχαρη
200 μλ. ελαιόλαδο
5 αυγά
250 γρ. χυμός πορτοκαλιού
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 κουτ. γλυκού κανέλα ΜΠΑΧΑΡ
1 κουτ. γλυκού τζίντζερ ΜΠΑΧΑΡ
Αντικολλητικό χαρτί SANITAS
- Για μια συνοδευτική κρέμα γιαουρτιού:
- 2 κουτ. σούπας άχνη ζάχαρη
- ½ κουτ. γλυκού κανέλα ΜΠΑΧΑΡ
- 300 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 2% λιπαρά
Συνταγή φωτο gefsifysi.gr
Εκτέλεση
Καθαρίστε και κόψτε τα μήλα σε μικρότερα κομμάτια. Βάλτε σε αντικολητικό τηγάνι 4 κουταλιές καστανή ζάχαρη και σοτάρετε τα μήλα σε δυνατή φωτιά. Αφήστε τα για λίγα λεπτά ανακατεύοντας κατά διαστήματα, πασπαλίστε με λίγη κανέλα και τζίντζερ και κατεβάστε από την φωτιά.
Σε ένα μπολ ανακατέψτε το ελαιόλαδο με τον χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού, τα αυγά, την κανέλα και το τζίντζερ. Προσθέστε την μισή ποσότητα μήλων και την φαρίνα και ανακατέψτε.
Μοιράστε το μείγμα σε μικρές φόρμες για κέικ (ή σε μία μεγάλη φόρμα για κέικ με διάμετρο περίπου 24 εκ.) αφού καλύψετε πρώτα το εσωτερικό τους με αντικολητικό χαρτί.
Απλώστε τα μήλα που περίσσεψαν στην επιφάνεια και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C, στον αέρα, για 35 λεπτά (αν πρόκειται για μικρά κέικ) ή για 50 λεπτά αν ετοιμάσετε ένα μεγάλο κέικ.
Ανακατέψτε το γιαούρτι με την άχνη ζάχαρη και την κανέλα και σερβίρετε με το κέικ.